PROJECTEN OP KATENDRECHT

Deze pagina biedt een overzicht van alle projecten die de komende jaren worden ontwikkeld in het Entreegebied van Katendrecht. 

Inrichtingsplan Gemeente Rotterdam

De komende jaren worden er ruim 1000 woningen gerealiseerd op Katendrecht. De gemeente zorgt voor de inrichting van de openbare ruimte rondom de nieuwbouw.

Bekijk dit project

Cobana

In het project Cobana komen 350 huurappartementen in twee woontorens. De appartementen zijn specifiek bedoeld om hoger opgeleiden, die net een baan hebben, voor langere tijd te binden aan Rotterdam.
Bekijk dit project

De Groene Kaap

Eind 2017 is de bouw gestart van het woonproject De Groene Kaap: een groen woonconcept, waarin stad en natuur samenkomen.

Bekijk dit project

De Bund

Aan de Brede Hilledijk in Katendrecht komt een multifunctioneel gebouw met circa 300 appartementen, commerciële ruimten en een ondergrondse parkeergarage.

Bekijk dit project

Bay House

In 2018 is de bouw van Bay House gestart. Op de locatie direct aan de Rijnhaven zal een luxueus wooncomplex verrijzen met daarnaast een vijfsterrenhotel, restaurants en shops. 

Bekijk dit project

Musa

Een van de eerste ontwikkelingen in het Entreegebied van Katendrecht is Musa. In 2015 was de oplevering van dit multifunctionele wooncomplex aan de Maashaven.

Bekijk dit project

Stilwerk

Pakhuis Santos krijgt een nieuwe bestemming. Het Duitse Stilwerk gaat zich er vestigen met 20 winkels gericht op design van interieurinrichting.

Bekijk dit project

Woontoren + Jumbo Supermarkt

Aan de Hillelaan, aan de zijde van de Rijnhaven, komt een nieuw Jumbo filiaal van circa 3.000 m2. De Jumbo komt onder een 85 meter hoge woontoren.

Bekijk dit project

Tijdelijke Jumbo

Door de verschillende bouwactiviteiten is de Jumbo supermarkt in 2018 naar een tijdelijke locatie verhuisd aan de Wigstraat. Naar verwachting blijft deze tijdelijke locatie tot 2021 bestaan.

Bekijk dit project

Project map

Please use two fingers to pan and zoom the map.